C Slatka tradicija

Sastojci
oko 1 kg brašna
1 kesica C kvasca
2 šolje mlake vode
100 ml ulja
100 g margarina
1 kašičica šećera
1 kašika soli
Za nadev:
kečap
200 g pizza šunke
100 g slaninice
100 g kačkavalja
origano
Za premazivanje:
1 žumance
susam po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pica cvet

Omiljeno pecivo naših ukućana.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlakoj vodi razmutite C suvi kvasac i dodajte 1 kašičicu šećera, dodajte razmućen kvasac u polovinu brašna, dodajte ulje i so i zamesite glatko testo.

Testo ostavite da nadođe oko 30 min. Nadošlo testo premesite i podelite na 6 jufki.

Za pripremu jedne ruže vam je potrebno 3 jufke.

Svaku razvucite oklagijom tanko, prvu premažite margarinom u tankom sloju, stavite drugi razvučen list, premazite takođe margarinom i stavite treći list koji ne premazujete.

Isecite na četvrtinu, pa na osmine. Ali ne od kraja, sečete od centra ka ivicama.

Premažite kečapom, pospite origano, poređajte nadev i pospite kačkavalj.

Od centra ka krajevima izvlačite krake kao na slici, premažite žumancetom i pospite susam.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

So nikada ne stavljate direktno u kvasac, već pomešajte sa brašnom jer so inaktiviše kvasac, u kvasac uvek dodajte šećer koji ga aktivira.