C Slatka tradicija

Sastojci
800 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kasičica soli
200 ml mleka
300 ml mlake vode
100 ml ulja
Premazivanje:
2 žumanca
Preliv:
3 kašike brašna
1 kašičica soli
2 kašike vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Perece

Svetosavske perece.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pome[ati brašno sa uljem i solju pa dodati C suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.

Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta.

Pripremiti slani preliv:
Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica.

Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece.

Ostaviti da odstoje oko desetak minuta, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Svaku perecu premažite sa žumancetom.

Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata