C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml vode
malo suvog C kvasca
150 ml mleka
1 kesica C praška za pecivo
2 jaja
150 ml ulja
5 kašika šećera
1 kašičica soli
brašno po potrebi

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Divna

Pekarske kiflice

Lepe. mekane, ukusne kiflice.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 31
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vodu staviti suvi C kvasac pa dodati so, šećer, mleko, ulje, jaja, kesicu C praška za pecivo i brašno po potrebi - obično je to 1 kg.

Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.

Kada testo nadođe odvojiti 31 lopticu, pa svaku razvijati na ulju oklagijom.

Mogu da ostanu prazne, a može i da se stavi u njih euro krem ili džem od sljiva ili kajsija ili jagoda, bilo koji džem.

Zatim ispeći kiflice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vruće kiflice preliti sa hladnim mlekom.