C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml vode
250 ml mleka
2 kašičice soli
2 šoljice ulja
malo šećera
1 kg mekog brašna
1 C suvi kvasac

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Davorka

Pekarske kiflice

Mekane kiflice sa sirom, ukusne i posle nekoliko dana.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40-50
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zamesiti testo kao za pogaču i odstaviti da odstoji jedan sat.

Nakon toga rastegliti testo oklagijom u krug i iseći na podjednake trouglove.

Napuniti trouglove sirom i urolati u kiflice.

Poređati kiflice na pleh i premazati jajetom.

Peći u rerni na 200°C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po ukusu kiflice posuti susamom pre pečenja.