C Slatka tradicija

Sastojci
1 i po kesica C suvi kvasac
800 g brašna tip 400
250 ml mleka
250 ml ulja
1 kašičica soli
1 ravna kašika šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Pekarske kifle

Ako ih jednom napravite, delićete recept svima, jer će svi tražiti!

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati mleko i ulje, podmlačiti i tu sipati C suvi kvasac. Tu staviti među prste so i toliko šećera.

Promešati i ostaviti desetak minuta da kvasac odradi svoje.

Brašno sipati u vanglu, tu staviti ravnu kašičicu soli i podmesiti sa nadošlim kvascem.

Testo treba da bude glatko, ostaviti umešeno pokriveno testo da nadođe u toploj prostoriji 30-tak minuta.

Sto za mešenje premazati uljem i vaditi loptice veličine ping pong i stavljati loptice na podmazanu površinu. To sve raditi sa podmazanim rukama uljem, znači ne brašno.

Svaku lopticu razvući oklagijom veličine desertnog tanjira, i savijati dlanom u obliku kifle. One budu baš veličina pekarskih kifli.

Stavljati u pleh podmazan uljem i praviti luk kao kifla.

Ostaviti mali razmak jer će nadoći od kvasca, ostaviti ih 15-tak minuta da nadođu u toploj prostoriji.

Kada su nadošle, ubaciti u zagrejanu rernu na 250 stepeni. One se brzo peku - desetak minuta.

Kada porumene izvaditi i premazati vrele sa silikonskom četkicom.

Premaz:
1 dl mleka i jedna kašika šećera

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kifle služiti tople.