0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
40
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
1 i po kesica C suvi kvasac
800 g brašna tip 400
250 ml mleka
250 ml ulja
1 kašičica soli
1 ravna kašika šećera
Pomešati mleko i ulje, podmlačiti i tu sipati C suvi kvasac. Tu staviti među prste so i toliko šećera. 
Promešati i ostaviti desetak minuta da kvasac odradi svoje.
Brašno sipati u vanglu, tu staviti ravnu kašičicu soli i podmesiti sa nadošlim kvascem.
Testo treba da bude glatko, ostaviti umešeno pokriveno testo da nadođe u toploj prostoriji 30-tak minuta. 
Sto za mešenje premazati uljem i vaditi loptice veličine ping pong i stavljati loptice na podmazanu površinu. To sve raditi sa podmazanim rukama uljem, znači ne brašno. 
Svaku lopticu razvući oklagijom veličine desertnog tanjira, i savijati dlanom u obliku kifle. One budu baš veličina pekarskih kifli. 
Stavljati u pleh podmazan uljem i praviti luk kao kifla.
Ostaviti mali razmak jer će nadoći od kvasca, ostaviti ih 15-tak minuta da nadođu u toploj prostoriji.
Kada su nadošle, ubaciti u zagrejanu rernu na 250 stepeni. One se brzo peku - desetak minuta.
Kada porumene izvaditi i premazati vrele sa silikonskom četkicom.
Premaz: 
1 dl mleka i jedna kašika šećera
Pomešati mleko i ulje, podmlačiti i tu sipati C suvi kvasac. Tu staviti među prste so i toliko šećera. 
Promešati i ostaviti desetak minuta da kvasac odradi svoje.
Brašno sipati u vanglu, tu staviti ravnu kašičicu soli i podmesiti sa nadošlim kvascem.
Testo treba da bude glatko, ostaviti umešeno pokriveno testo da nadođe u toploj prostoriji 30-tak minuta. 
Sto za mešenje premazati uljem i vaditi loptice veličine ping pong i stavljati loptice na podmazanu površinu. To sve raditi sa podmazanim rukama uljem, znači ne brašno. 
Svaku lopticu razvući oklagijom veličine desertnog tanjira, i savijati dlanom u obliku kifle. One budu baš veličina pekarskih kifli. 
Stavljati u pleh podmazan uljem i praviti luk kao kifla.
Ostaviti mali razmak jer će nadoći od kvasca, ostaviti ih 15-tak minuta da nadođu u toploj prostoriji.
Kada su nadošle, ubaciti u zagrejanu rernu na 250 stepeni. One se brzo peku - desetak minuta.
Kada porumene izvaditi i premazati vrele sa silikonskom četkicom.
Premaz: 
1 dl mleka i jedna kašika šećera
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.