C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml toplog mleka
100 ml tople vode
100 ml ulja
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1-1,5 kašičica soli
500-600 g brašna
1 jaje za premazivanje
nadev po želji
(seckane slanine, seckanog suvog mesa, kečapa...)

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pancerote

Ukusno i lako!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca (ako je svež samo ga izmvrite) pa promešajte.

Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.

Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po, do dva sata.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvucite. Zatim činijom secite krugove.

Na jednu polovinu sam namazala kečap, dodala suhomesnato, prebacila drugu polovinu testa.

Pancerote složite u pleh obložen pek papirom i premažite jajetom.

Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata