C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
2,5 čaše brašna (od 250 ml)
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
2 kašičice C suvog kvasca
1 kašika ulja
1+1/4 čaše mlake vode
Fil:
kulen
tvrdi rendani sir
origano
bosiljak

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nada

Pancerote

mekane,ljutkaste pi ukusu pravih gurmana

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
1 čašu brasna staviti u posudu, dodati so, šećer, C kvasac i vodu.

Izmešati pa postepeno dodati brašno i umesiti srednje meko testo. Ostaviti da odstoji na toplom oko 30 minuta.

Pripremiti fil: kulen, tvrdi rendani sir, origano, bosiljak.
.
Mere odredite po tome koliko ćete pancerota peći. Ostatak testa možete ostaviti u kesu, zavežite i odložite u frižider za sutra (za mekike ili pancerote).

Kada testo odstoji kidajte rukom testo (oko130 g), rastanjite rukom, punite kulenom, stavite sir, origano ili bosiljak.

Preklopite, sastavite krajeve dobro i pecite u vreloj masnoći na umerenoj temperaturi da porumene.

Posolite malo i služite uz jogurt ili čaj.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Količina sastojaka za fil ide po potrebi.