C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 kesica C suvog kvasca
200 ml mlakog mleka
1 kašika šećera
2 kašike brašna
(sve sjediniti i ostaviti da nadođe ili naraste)
1 jaje
100 ml vode
150 g rastopljenog maslaca
oko 1 kg brašna
2 kašičice soli
Za premaz:
1 jaje
1 kašika mleka
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pamuk pogačice

Mekane, ukusne, divne slane pogačice. Najviše ih deca vole.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 20 pogačica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kada kvasac nadođe, dodati ostale sastojke u kvasac i ostaviti od 30-45 min da nadođe testo.

Testo mora biti mekano zamešeno da se ne lepi za posudu u kojoj je mešeno.

Kada naraste testo podelimo u 20 loptica i ređamo u tepsiju, premažemo sa pripremljenom smesom i pospemo susamom.

Pečemo 15 minuta i pratimo da ne izgore.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata