C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
1 C suvi kvasac
2 jaja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
100 ml ulja
550 g brašna
susam
margarin

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Pamuk pogača

Pogača meka kao pamuk.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 16 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu u kojoj ćete umesiti, sipajte mleko, kesicu C suvog kvasca, 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli, ulje.

Promešati i dodati 550 g brašna. Testo dobro izraditi i podeliti na 2 dela. Ostaviti ga da naraste.

Prvi deo testa razviti u krug prečnika 30 cm. Premazati sa 1/3 margarina. Preko margarina premazati pavlaku.

Zatim preko toga prebaciti drugi, razvaljani deo testa. Neka odstoji desetak minuta. Sada testo još malo razvaljajte, da dobijete veći krug.

Premažite sa margarinom i pavlakom i isecite na 16 delova. Pravite kiflice i ređajte ih u pleh prečnika 28 cm.

U pleh stavite pek papir. Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna greje, neka testo u tepsiji još malo raste.

Premazati ga sa jajetom, posuti soli i susam.

Peći nekih pola sata u zavisnosti od rerne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ispečenu pogaču možete poprskati sa malo vode, prekriti i ostaviti da se hladi.