C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora za pitu
200 g sira
3 čaše jogurta
1 C prašak za pecivo
malo soli
1 šoljica brašna
1 šoljica kukuruznog brašna
1 pavlaka
4 jajeta
1/2 šoljice ulja
susam

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Obrnuta pita sa sirom

Vrlo ukusna pita i vazdušasta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednoj posudi umititi sve sastojke, kore gužvati i umakati u smesu.

Ređati ih u tepsiju koju ste izabrali (ne sme se podmazivati).

Poređane kore preliti ostatkom smese i posuti susamom, peći na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Čim bude pečena izvaditi i okrenuti natraške na 2 šoljice da tako stoji 30 min.

Kada se prohladi okreniti tepsiju i seći pitu i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno pitu okrenuti na šolje da bi ostala vazdušasta da ne bi spala.