C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mlake vode
500 g brašna tip 400
malo soli
1 kašičica šećera
1/2 leisce C suvog kvasca
50 ml ulja
Fil:
300 g sira
5 komada jaja
naseckani praziluk
1/2 kesice C praška za pecivo

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Nanina sukana pita

Pita na starinski način, sa sukanim korama, kako su spremale naše nane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 9
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema testa:
Zamesiti srednje tvrdo testo od navedenih sastojaka, ostaviti da odstoji. Za to vreme pripremiti fil od jaja, sira i zeleniša u količini koja vama odgovara. U tanjiriću otopiti 4 kašike masti ili spremiti ulje.

Priprema kora:
Podeliti testo na 9 jufkice. Svaku jufkicu razvući u veličini malog tanjira. Prvo spojiti 3 razvučene jufkice, a između mazati mast ili ulje, na zadnju ne mazati. Zatim spojiti i preostale 6 jufkice po 2. Svaka od tih spojenih razvučenih jufkica će biti jedna kora.

Razvlačenje kora:
Uzmemo testo kod koje smo spojili 3 jufkice. Stavimo malo brašna i sukaljkom razvlačimo testo da bude tanko, malo veće od veličine pleha. Prebacimo ga na pleh, pouljimo i stavimo fil. Ponovite postupak još dva puta, ali da je veličina razvučenog testa kao pleh.

Na poslednju koru ne stavljati fil nego pouljiti i spojiti ivice sa prvom korom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore razviti što tanje tako da ispadnu veće od pleha i stavljati ih cik cak u pleh.