C Slatka tradicija

Sastojci
500 g belog brašna tip 400
mleko
voda
C suvi kvasac 10 g
C šećer u prahu (ako pravite slatke)
šećer
so
margarin

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dajana

Najukusnije kiflice

Sigurna sam da su kiflice omiljeno pecivo većine ljudi, zato ću vam sa zadovoljstvom predstaviti svoj recept za kiflice koji uvek uspeva!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 25 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U džezvu srednje veličine sipajte do pola mleka, a od pola vode i stavite da se ugreje, da bude mlako.

U posudu stavite brašno, kašičicu šećera, kašičicu soli i C suvi kvasac od 10 g i promešajte.

Kada se mleko sa vodom ugrejalo sipajte po malo u brašno i mesite rukom dok testo ne bude glatko.

Sipajte malo ulja na ruku kojom ste mesili testo i opet malo premesite.

Ostavite testo da naraste (otprilike 20 min.), pa ga zatim podelite na 2 dela.

Razvaljajte oklagijom prvi deo, zatim secite trougliće i na svaki trouglić stavite malo margarina i džema ili krema (ako želite slatke, zatim kad se ohlade uvaljajte ih u C šećer u prahu), a pečenicu, salamu ili sir (ako želite slane).

Premažite žumancetom i stavite da se peče na nekih 220°C dok ne porumene. Isto to uradite i sa drugim delom testa.

Komentari potrošača:

27.01.2024
Super su probala.

05.12.2023
👌

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako pravite slane kiflice stavite malo više soli (po svom ukusu), ako pravite slatke kiflice stavite malo više šećera.