C Slatka tradicija

Sastojci
900 g brašna tip 500
1 kesica C suvog kvasca
2 jaja
400 ml toplog mleka
180 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Najmekše kiflice

Kiflice koje se tope u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, 2 belanca, 1 kašiku šećera i 1 kesicu C suvog kvasca pa promešajte.

Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.

Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove.

Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte sirom ili nadevom po želji.

Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje bi bilo da testo ostavite oko 1,5h do 2h.