C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1 kesica C suvog kvasca
250 ml mleka
50 ml ulja
2 kašičice šećera
1/2 kašike soli
500 g brašna
1 jaje
Fil:
2 belanceta
200 g sira
2 kašike kisele pavlake
Premaz:
2 žumanca
1 kašičica ulja
20-30 g maslaca ili margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mlečne kiflice sa sirom

Fino slano pecivo sa nadevom od sira.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko smlačite pa u njega umešajte kvasac i šećer i ostavite da nadođe (da lepo zapeni).

Brašno prosejte i dodajte so (pola kašike). Kada kvasac nadođe dodajte 50 ml ulja.

Zamesite testo od brašna, pripremljenog kvasca i jednog jajeta. Testo dobro izradite.

Priprema nadeva:
Umutite belanca viljuškom, dodajte izmrvljen sir i dve kašike kisele pavlake i sve lepo izmešajte.

Testo ne treba ostavljati da naraste nego odmah pravite kiflice. Podeliti testo na 6 loptica. Svaku lopticu razvaljati u krug i iseći krug na 8 delova - trouglova.

Svaki trougao zaseći oštrim nožem po sredini na tri mesta od šireg dela ka užem. Na svaki trouglić staviti po malo nadeva, motati kiflice i ređati u pleh, na pek papir.

Kiflice ostavite da malo narastu pre pečenja (pola sata do sat vremena). Umutite žumanca i kašičicu ulja i premažite svaku kiflicu.

Na svaku kiflicu stavite odozgo i mali komadić maslaca ili margarina.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite kiflice na toj temperaturi 5-6 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta da lepo porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata