C Slatka tradicija

Sastojci
800 g brašna
200 ml mleka
200 ml vode
100 ml ulja
2 jajeta
1 kesica C suvog kvasca
1 kašika sećera
2 kašike soli
250 g margarina
Fil:
250 g sira
200 g salame
100 g maslina
kečap
origano

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Mini pice

Ukusne i mekane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30-40 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i kašiku brašna kako bi kvasac nadošao.

U dublju posudu staviti brašno, dodati kvasac, vodu, jaja, ulje i so, umesiti u glatko testo i ostaviti da testo odmori (30-40min).

Nakon što je testo odmorilo, poseliti ga u 9 manjih liptica. Ostaviti 10 min da odstoji.

Jednu lopticu razvaljati u manji krug i premazati margarinom (koji je bio na sobnoj temperaturi), dodati sledeću i premazati, i tako ponoviti sa svim lopticama (ja sam radila 3x3loptice).

Razvaljati testo na nekih 5 mm i filovati (kečap, salama, masline, sir, origano).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata