C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1 kg brašna
300 ml mleka
100 ml ulja
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 kesica C suvog kvasca
300 ml vode
Za nadev:
oko 400 g salame ili šunkarice
oko 400 g kačkavalja
kečap
origano
margarin za premazivanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Mini pice

Idealno za najmlađe.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 50 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti sve suve sastojke i ulje. Mleko zagrejati da bude mlako i dodati u činiju.

Vodu (takođe mlaku) dodavati postepeno. Kada se testo umesi ostaviti ga da nadođe (oko 30 min.)

Nadošlo testo podeliti na 4 dela. Ostaviti još malo da nadođe i onda razvijati u pravougaonik.

Testo prvo premazati margarinom, zatim staviti kečap, salamu, sir i origano.

Uvijati u rolat, a zatim seći na debljinu od oko 1 cm.

Ređati u pleh obložen pek papirom i peći na temperaturi od 250°C dok lepo ne porumene.

Voditi racuna da se sir ne presuši.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata