C Slatka tradicija

Sastojci
120 g čvaraka po izboru
500 g pšeničnog brašna tip 500
1 kesica C suvog kvasca
100 ml mleka
200 ml vode
soli
bibera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Miliprot sa čvarcima

Domaći pravi srpski hleb

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Brašno staviti u širu posudu, dodati kvasac, čvarke, soli i malo bibera.

U mleko dodati mlaku vodu i so, pa lagano sipati u brašno i mesiti glatko, ne mnogo tvrdo testo.

Staviti ga na toplo da naraste, zatim premesiti, oblikovati veknu i staviti u podmazan kalup i ostaviti jos 15-tak.minuta da naraste.

Pre pečenja veknu zarezati na nekoliko mesta, staviti da se peče 20 minuta na 220 stepeni.

Zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Lično volim da premažem uljem čim izvadim iz rerne u tankom sloju zbog mekše korice ili sa mašću, nije obavezno.