C Slatka tradicija

Sastojci
5 dl mlakog mleka
1,5 kesica C suvi kvasac
2 kašike šećera
2 žumanca + 2+1 jaje
1 kašika soli
malo krupne soli
1 kg brašna
1 dl ulja
200 g omekšalog margarina
malu susama

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Molnar

Mekani trouglići

Najlepše slano pecivo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 50 trouglića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko umešamo šećer i C suvi kvasac i pustimo da se podigne.

Prosejemo brašno, dodamo kašiku soli, promešamo, dodamo 2 žumanca ulje i nadošli kvasac.

Umesimo polu mekano testo. Ostavimo 1 sat pokriveno sa providnom folijom i krpom.

Prebacimo testo na radnu površinu podelimo na 6 jufki.

Svaku razvijemo i premazemo sa smesom od 2 jaja što smo ulupali kašikom i dodali omekšali margarin i malo posolili.

Podelimo smesu na 6 jufki. Kada smo namazali razvijeno testo, čvrsto uvijemo u rolat i stavljamo u tepsiju na papir za pečenje.

Kada smo sve zavrsili u tepsiji sečemo svaki rolat na trougliće.

Pustimo malo da se digne pa premažemo sa jajetom i pospemo krupnom solju i susamom.

Pečemo dok ne porumene na 220 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Veličine trouglića sami određujemo.