burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcijaoko 50 trouglića

Mekani trouglići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 50 trouglića

Sastojci

5 dl mlakog mleka

1,5 kesica C suvi kvasac

2 kašike šećera

2 žumanca + 2+1 jaje

1 kašika soli

malo krupne soli

1 kg brašna

1 dl ulja

200 g omekšalog margarina

malu susama

Mekani trouglići

Koraci pripreme

U mlako mleko umešamo šećer i C suvi kvasac i pustimo da se podigne.

Prosejemo brašno, dodamo kašiku soli, promešamo, dodamo 2 žumanca ulje i nadošli kvasac.

Umesimo polu mekano testo. Ostavimo 1 sat pokriveno sa providnom folijom i krpom.

Prebacimo testo na radnu površinu podelimo na 6 jufki.

Svaku razvijemo i premazemo sa smesom od 2 jaja što smo ulupali kašikom i dodali omekšali margarin i malo posolili.

Podelimo smesu na 6 jufki. Kada smo namazali razvijeno testo, čvrsto uvijemo u rolat i stavljamo u tepsiju na papir za pečenje.

Kada smo sve zavrsili u tepsiji sečemo svaki rolat na trougliće.

Pustimo malo da se digne pa premažemo sa jajetom i pospemo krupnom solju i susamom.

Pečemo dok ne porumene na 220 stepeni.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Mekani trouglići

Koraci pripreme

U mlako mleko umešamo šećer i C suvi kvasac i pustimo da se podigne.

Prosejemo brašno, dodamo kašiku soli, promešamo, dodamo 2 žumanca ulje i nadošli kvasac.

Umesimo polu mekano testo. Ostavimo 1 sat pokriveno sa providnom folijom i krpom.

Prebacimo testo na radnu površinu podelimo na 6 jufki.

Svaku razvijemo i premazemo sa smesom od 2 jaja što smo ulupali kašikom i dodali omekšali margarin i malo posolili.

Podelimo smesu na 6 jufki. Kada smo namazali razvijeno testo, čvrsto uvijemo u rolat i stavljamo u tepsiju na papir za pečenje.

Kada smo sve zavrsili u tepsiji sečemo svaki rolat na trougliće.

Pustimo malo da se digne pa premažemo sa jajetom i pospemo krupnom solju i susamom.

Pečemo dok ne porumene na 220 stepeni.

Autor

Molnar

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept