C Slatka tradicija

Sastojci
1 kvasac
1 C prašak za pecivo
500 ml mlakog mleka
3 kašike šećera
1 kašika soli
1 jaje
200 ml ulja
malo više od 1 kg mekog brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Mekane kiflice

Premekane kiflice koje se pojedu dok trepneš, najbolji recept za kiflice ikada!

Vreme pripreme: 120 minuta. Broj porcija: Za 5 osoba.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U malo mlakog mleka rastopiti svež kvasac staviti šećer i so. Ostaviti da nadođe desetak minuta.

C prašak za pecivo i brašno pomešati, dodati kvasac sa mlekom, jaje, ostatatak mleka. Umesiti testo da ne bude pretvrdo.

Ostaviti testo na toplom da nadodje 45 minuta do 1h.

Podeliti nado[lo testo na 5 (ako želite sitnije kiflice onda 6) jufki ostaviti ih 15 minuta da nadođu.

Razvijati jufke i oblikovati kiflice. Možete uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

Stavljati u podmazan pleh i ostaviti ih 30 minua. Premazati umućenim jajetom.

Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice su premekane i sutradan ako se čuvaju u kutiji ili obavijene streč folijom. Mogu biti i slane i slatke, ja uvek pravim pola-pola. Slatke uvek pospem C šećerom u prahu. Važno je poštovati vreme 45-15-30min i biće 'kao duša'. Obavezno probajte!