Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Mekane kiflice
Sastojci
1 kvasac
1 C prašak za pecivo
500 ml mlakog mleka
3 kašike šećera
1 kašika soli
1 jaje
200 ml ulja
malo više od 1 kg mekog brašna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana
Vreme pripreme: 120 minuta.
Broj porcija: Za 5 osoba.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U malo mlakog mleka rastopiti svež kvasac staviti šećer i so. Ostaviti da nadođe desetak minuta.
C prašak za pecivo i brašno pomešati, dodati kvasac sa mlekom, jaje, ostatatak mleka. Umesiti testo da ne bude pretvrdo.
Ostaviti testo na toplom da nadodje 45 minuta do 1h.
Podeliti nado[lo testo na 5 (ako želite sitnije kiflice onda 6) jufki ostaviti ih 15 minuta da nadođu.
Razvijati jufke i oblikovati kiflice. Možete uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
Stavljati u podmazan pleh i ostaviti ih 30 minua. Premazati umućenim jajetom.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kiflice su premekane i sutradan ako se čuvaju u kutiji ili obavijene streč folijom. Mogu biti i slane i slatke, ja uvek pravim pola-pola. Slatke uvek pospem C šećerom u prahu. Važno je poštovati vreme 45-15-30min i biće 'kao duša'. Obavezno probajte!