C Slatka tradicija

Sastojci
1200 g brašna
1 suvi C kvasac
1 jaje
1 supena kašika soli
1 kašičica šećera
100 ml ulja
250 ml mleka
200 ml jogurta
200 ml kisele vode
1 jaje za premazivanje
100 g susama

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Maricine slane kiflice

Recept je veoma jednostavan i kiflice budu kao da ste ih kupili u pekari. Kiflice se mogu i puniti sa nekim nadevom, mogu biti i slane i slatke.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti C suvi kvasac u srednje toplo mleko sa malo šećera i razmutiti ga.

Dodati sve suve sastojke i onda sve tečne i umesiti testo rukom.

Napraviti loptu od testa i ostaviti 15 minuta da odmori.

Testo podeliti na 6 jupika (male loptice) i svaku juliku razviti i iseći na manje trougliće i uviti kiflicu.

Ređati u pleh i premazati jajetom, posuti susamom i ostaviti još 15 minuta da odmore.

Nakon toga peći kiflice na 180-200 stepeni 20 minuta ili dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da se brašno pre mešenja proseje.
Kada testo bude odmaralo pokrijte ga krpom da se ne suši.
Ako hoćete da vam ove kiflice budu slatke dodajte više šećera, a manje soli.