C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
130 g glatkog brašna
30 g C pšeničnog griza
40 g kukuruznog griza (palente)
2 jajeta
160 ml jogurta
100 g seckanih maslina
40 ml maslinovog ulja
1 kašičica seckanog svežeg ili sušenog bosiljka
1 kesica C praška za pecivo
pola kašičice soli
sir (po želji, nije obavezan)
Za fil:
250 g sira (fete)
10-ak maslina (+ 12, za dekoraciju)
beli luk u prahu
sušeni bosiljak

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Mafini sa maslinama

Slani mafini sa maslinama.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U jednoj posudi pomešati prosejano brašno, C prašak za pecivo, C pšenični griz, kukuruzni griz i so.

U drugoj posudi mikserom penasto umutiti jaja, dodati maslinovo ulje, jogurt, a zatim postepeno dodavati i mešavinu brašna i griza iz prve posude, te sve sjediniti mikserom.

Dodati bosiljak i sitno iseckane masline, pa promešati kašikom. Po želji, može se dodati i malo sira iseckanog na kockice. Sve lepo sjediniti.

U svaku rupu kalupa za mafine staviti papirnu korpicu za pečenje, pa u njih rasporediti dobijenu smesu. Dobije se 12 komada.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 175°C 20-ak minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Dok se mafini peku, potrebno je iseckati što sitnije 10-ak maslina, a potom ih zgnječiti viljuškom I dodati malo belog luka u prahu, a potom i sir, te sve lepo sjediniti.

Dobijenu smesu sipajte u kesu ili špric za dekoraciju.

Pečene mafine ostaviti 10-ak minuta u kalupu, a potom ih izvaditi da se ohlade.

Tako ohlađeni mafini dekorišu se mešavinom sira i maslina i sušenim bosiljkom

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata