C Slatka tradicija

Sastojci
1 šoljica kukuruznog brašna
1 šoljica glatkog brašna
2 kašičice C praška za pecivo
1/2 kašičice C sode bikarbone
1 kašičica soli
biber po želji
1 šoljica parmezana
1/2 šoljice jogurta
1/4 šoljice ulja
2 veća jaja
1 šoljica narendanih tikvica
100 g mocarele
100 g šunke narezane na kockice
malo bosiljka, ruzmarina, peršuna, po želji
1 struk mladog crnog luka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Mafini od tikvica i parmezana

Nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, koliko su ukusni.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešati kukuruzno brašno, glatko brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, so, biber i parmezan.

Dodati jogurt, ulje i jaja. Umešati u to tikvice i mladi luk.

U kalup za mafine stavljati po jednu kašiku smeše.

Zatim u sredinu staviti kockice šunke i mocarele (najbolje toljeni sir u trouglovima).

Prekriti kašikom smese.

Peći mafine oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za ovaj recept možete koristiti i papirne korpice za mafine, ako vam je lakše da ih filujete držeći ih u ruci, kao što je slučaj sa mnom.