Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Mafini od tikvica i parmezana
Sastojci
1 šoljica kukuruznog brašna
1 šoljica glatkog brašna
2 kašičice C praška za pecivo
1/2 kašičice C sode bikarbone
1 kašičica soli
biber po želji
1 šoljica parmezana
1/2 šoljice jogurta
1/4 šoljice ulja
2 veća jaja
1 šoljica narendanih tikvica
100 g mocarele
100 g šunke narezane na kockice
malo bosiljka, ruzmarina, peršuna, po želji
1 struk mladog crnog luka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: oko 20-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Izmešati kukuruzno brašno, glatko brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, so, biber i parmezan.
Dodati jogurt, ulje i jaja. Umešati u to tikvice i mladi luk.
U kalup za mafine stavljati po jednu kašiku smeše.
Zatim u sredinu staviti kockice šunke i mocarele (najbolje toljeni sir u trouglovima).
Prekriti kašikom smese.
Peći mafine oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Za ovaj recept možete koristiti i papirne korpice za mafine, ako vam je lakše da ih filujete držeći ih u ruci, kao što je slučaj sa mnom.