C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
400 ml vode
200 ml jogurta
1 kg mekog brašna
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
50 ml ulja
1 C suvi kvasac
250 g margarina
Za fil:
500 g sitnog sira
2 kašike kisele pavlake
2 žumanca

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Lisnati štapići sa sirom

Brzo se pravi, a još brže nestane!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu dodati toplu vodu, zatim dodati kvasac, šećer i malo brašna (1-2 kašike). Promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Zatim dodati pola mere brašna, jogurt, so i ulje. Promešati da se svi sastojci dobro sjedine. Smesa treba da je glatka i bez grudvica.

Potom dodati preostalo brašno i umesiti testo. Ostaviti da odstoji sat vremena. Kada je testo naraslo opet premesiti i podeliti na 4 dela.

Svaki deo razvući u pravugaonik i narendati margarin, pritisnuti i ponoviti postupak, stim sto na poslednji deo ne rendati margarin.

Malo razvući i presaviti testo. Posuti obe strane brašno i opet malo razvući. Testo podeliti na dva dela.

Jedan deo ostaviti sa strane, a jedan razvući. Sir i pavlaku pomešati (dodati malo soli ako sir nije slan) i premazati jednu polovinu testa sa polovinom fila.

I sa drugom polovinom testa preklopiti. Umutiti žumanca i premazati testo, zatim posoliti susamom ili lanom.

Zatim nožem za picu ili sa običnim nožem seći trake.

Štapiće rukom zavrnuti i ređati u podmazan pleh.

Zagrejati rernu na 200 C i peći 20 minuta.

Od ove mere dobijaju se tri puna pleha.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata