C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kg mekog brašna
1 kašika soli
1 kašičica šećera
1 kesica C suvog kvasca
200 ml mleka
100 ml ulja
125 g putera
300 g zrelog sira
1 jaje
50 g semenki suncokreta

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Lisnati kroasani sa sirom

Idealno za meze.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 35-40 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešati mlako mleko, kvasac, šećer pa sipati u prosejano brašno.

Polako mešati varjačom, dodati so, ulje i zamesiti srednje tvrdo testo (ne koristiti svo brašno, ostaviti malo za kasnije). Treba da narasta dok se ne udvostruči.

Onda podeliti na 6 delova pa rastanjiti svaki oklagijom u krug veličine većeg tanjira.

Jedan krug namazati omekšalim puterom, preklopiti drugim i tako do šestog kruga. Zadnji krug ne mazati nego oklagijom rastanjiti što više.

Sekačem za picu seći trouglove željene veličine.

Na svaki staviti fil od izgnječenog sira pomešanog sa belancetom, pa rolati kiflice.Ostatkom putera podmazati pleh pa ređati kroasane.

Zagrejati rernu pa mazati kroasane žumancetom izmešanim sa 3 kašike ulja, a zatim posuti suncokretom.

Peći na 200°C oko 15 minuta, dok lepo ne požute.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tople kroasane pokriti krpom 10 minuta, pa služiti još tople.