C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
500 ml mlakog mleka
400 ml ulja
10 g C suvog kvasca ili 40 g svežeg
1 kašika šećera
2 kašičice soli
250 g margarina
brašno po potrebi
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Lisnate kroasan kiflice

Lisnate kroasane su pravi izbor za posebne prilike ili ipak za svaki dan mekane su i veoma ukusna bilo da su slatke ili slane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu pomešati kvasac, 150 ml mlakog mleka, 1 kašiku šećera, 2 kašike brašna, dobro promešati i ostaviti da se kvasac aktivira 15 minuta.

Kada se kvasac aktivirao dodati 400 ml ulja, 3 jaja, ostatak mleka, so i brašno, zamesiti meko testo. Ostaviti ga da naraste oko 20 minuta.

Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 10 jednakih delova. Od prvih 5 delova razvuci 5 kore, 4 premazati sa polovinom omekšalog margarina i ređati jednu preko druge, petu ne premazivati i razvući koru debljine 1 cm.

Podeliti testo na 20 trouglova puniti ih po želji sirom, sunkom ili nekim slatkim namazom kremom ili džemom, filovati kiflice i redjati u pleh premazan margarinom isto to ponovite i sa ostalih 5 kora.

Kiflice ostaviti da se udvostruče oko 15-20 minuta, premazati ih upućenim jajetom i posuti susamom, peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Gotove kroasan kiflice dok su vruće premazati uljem ili rastopljenim margarinom.

Ako pravite slatku verziju kroasana uvaljajte ih u C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako se odlučite za slatke kroasane dodajte jos 2 kašike šećera u testo, a samo 1 kašičicu soli.