C Slatka tradicija

Sastojci
2,5 dl mleka
2,5 dl vode
1 kesica C kvasca
2 dl ulja
par kapi sirćeta
so
šećer
1 kg brašna (otprilike)
400 g sira
2 jaja
50 g susama
200 g margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasminka

Lisnate kiflice

Veoma ukusne kiflice.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 2 pleha
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U sud sipati mlako mleko i kvasac sa malo šećera i par kašika brašna, ostaviti da nadođe kvasac.

Zatim dodati vodu, ulje, prstohvat soli, par kapi sirćeta i sa brašnom zamesiti testo.

Od dobijenog testa napraviti 8 jufkica i ostaviti da narastu.

Uzeti 4 jufke, rastanjiti svaku posebno (veličine plitkog tanjira), ređati jufka pa namazati margarinom pa jufka +margarin.

Zadnja tj. četvrta jufka se ne maže margarinom nego se razoklagija u veliki krug.

Iseći testo u trouglove i staviti (sir razmutiti sa 1 jajetom i posoliti po ukusu) nadev od sira.

Zarolati kiflice i poređati ih u nauljen pleh. Ponoviti postupak sa preostale 4 jufkice.

Ulupati 1 jaje pa premazati kiflice i posuti susamom.

Rernu zagrejati na 220 C i prvih10 minuta peći tako, a zatim smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 10-15 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata