C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna + 2 kašike brašna
2 čaše jogurta ili 400 ml
1/2 čaše ulja
1 kockica kvasca
1 C prašak za pecivo
3 žumanca
1 jaje
1 kisela pavlaka ili 200 ml
250 g margarina ili maslaca
200 g sira
200 g praške šunke
1 kašičica soli
50 g susama

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zita

Lisnate kiflice - smazalice

Prosto su smazalice.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 25 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U odgovarajuću posudu razmutiti kvasac sa malo mleka, ostaviti da nadođe.

U nadošao kvasac dodati jogurt, ulje, mleko i C prašak za pecivo i postepeno dodavati brašno sa soli, umesiti testo i ostaviti 10 minuta da odstoji.

Testo podeliti na četiri jufke.

Sjediniti žumanca, dve kašike brašna, pavlaku i margarin ili maslac.

Jufke razviti oklagijom premazati filom i posuti sirom i šunkaricom i testo uviti u rolat.

Rolate seci na širinu 10 cm i ređati u predhodno podmazan pleh. Ostaviti da se malo odmore oko 5 minuta i premazati sa jajetom i posuti susamom.

Peći u pećnici zagrejanu na 200 C. Peći ih dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se ispeku premazati ih sa mlekom kako bi vam korica bila mekana!