C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 kašičica soli
1 kesica C suvog kvasca
1 kesica C praška za pecivo
2 žumanca
2 jaja
1 margarin
300 g sira
1 kašika sirće
10 kašika tople vode
1/2 l mleka
susam za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Lisnate kiflice sa sirom

Kiflice sa sirom.

Vreme pripreme: 120 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac razbiti u mlakoj vodi sa malo brašna i ostaviti da nadođe.

Nadošli kvasac sjediniti s ostatkom brašna, soli, prašak za pecivo, sirće, dodati 1 celo jaje i 2 žumanca.

Zagrejanim mlekom zamesiti meko testo.

Testo odmah podeliti na 3 dela. Svaki deo podeliti na 5 manjih i razviti u manje krugove.

Ređati po 5 na kup, a svaki osim poslednjeg premazati margarinom.

Ne štedite, treba da se utroši ceo margarin, tako da rasporedite.

Samo malo ostaviti za podmazivanje pleha. Mada to možete i uljem. Najbolje da je margarin sobne temperature radi lakšeg mazanja.

Svaki kup, od 5 kora, razviti u veliku koru i iseći na trouglove. Na svaki staviti po kašičicu sira i uviti u kiflicu.

Kiflice ređati u podmazan pleh. Isto uraditi i sa ostale dve kore.

Poređane kiflice ostaviti 2 h da odmaraju, zatim ih premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.

Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

I sutradan su mekane i lisnate, samo lepo uvijte u krpu i najlon kesu. Mogu se i ugrejati u blago zagrejanoj rerni i biće kao tek ispečene.