Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Lisnate kiflice sa sirom
Sastojci
1 kg brašna
1 kašičica soli
1 kesica C suvog kvasca
1 kesica C praška za pecivo
2 žumanca
2 jaja
1 margarin
300 g sira
1 kašika sirće
10 kašika tople vode
1/2 l mleka
susam za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana
Vreme pripreme: 120 minuta.
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kvasac razbiti u mlakoj vodi sa malo brašna i ostaviti da nadođe.
Nadošli kvasac sjediniti s ostatkom brašna, soli, prašak za pecivo, sirće, dodati 1 celo jaje i 2 žumanca.
Zagrejanim mlekom zamesiti meko testo.
Testo odmah podeliti na 3 dela. Svaki deo podeliti na 5 manjih i razviti u manje krugove.
Ređati po 5 na kup, a svaki osim poslednjeg premazati margarinom.
Ne štedite, treba da se utroši ceo margarin, tako da rasporedite.
Samo malo ostaviti za podmazivanje pleha. Mada to možete i uljem. Najbolje da je margarin sobne temperature radi lakšeg mazanja.
Svaki kup, od 5 kora, razviti u veliku koru i iseći na trouglove. Na svaki staviti po kašičicu sira i uviti u kiflicu.
Kiflice ređati u podmazan pleh. Isto uraditi i sa ostale dve kore.
Poređane kiflice ostaviti 2 h da odmaraju, zatim ih premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 C.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
I sutradan su mekane i lisnate, samo lepo uvijte u krpu i najlon kesu. Mogu se i ugrejati u blago zagrejanoj rerni i biće kao tek ispečene.