C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 kg brašna
mleko po potrebi
2 jaja + 1 belance
1,5 kašika soli
2 kašičice šećera
1,5 kesica C suvog kvasca
180 g kiselog mleka
1 margarin
susam za posipanje
1 žumance za premazivanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Lisnate kiflice

Kiflice su fantastičnog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 60-70
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U manju posudu staviti kvasac, 2 kašičice šećera, 2 kašike brašna i 100 ml toplog mleka. Izmešati i ostaviti da se kvasac aktivira oko 10 minuta.

U vanglu staviti brašno, pa dodati so i promešati. Napraviti rupu po sredini, pa dodati dva jaja i 1 belance, 1 čašu kiselog mleka, aktivirani kvasac i zamestiti toplim mlekom.

Izmesiti lepo, pa testo odmah podeliti na 6 jednakih delova.

Oklagijom svaki deo razvući na krug prečnika 25 cm i svaki premazati šestinom margarina sobne temperature (margarin se takođe deli na 6 delova).

Krug zaseći od spolja ka unutra, ali ne do kraja, na 8 delova, pa preklopiti svaki deo jedan preko drugog.

Ponoviti postupak sa ostalim testom.

Sada svaku sklopljenu lopticu oklagijom razviti u krug prečnika oko 30 cm. Rezati kifle željene veličine (ja od svakog kruga izvadim 12 kiflica).

Kifle ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoje oko 30 minuta (u zavisnosti od temperature sobe), premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći dok ne porumene na 250°C u prethodno zagrejanoj rerni. Pečene kifle premazati uljem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pečene i uljem premazane kifle uvek prekrijem kesom, pa krpom, kako bi bile fino mekane.