C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml mleka
1 C suvi kvasac
3 kašičice šećera
1 kašičica soli
6 kašika ulja
1 celo jaje
dva žumanca
brašno po potrebi
250 g margarina
sir

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vera

Lisnate kiflice

Lisnate i hrskave kiflice.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kvasac staviti u malo mlakog mleka da zapeni sa šećerom.

Umutiti viljuškom jaja, ulje i preostalo mleko.

U brašno isipati kvasac i sve ostalo i dobro zamesiti testo. Ostaviti na toplo da naraste.

Testo podeliti na šest jufkice, svaku jufkicu razviti. Na nju rendanti margarin, pa staviti sledeću razvijenu jufkicu, opet narendati margarin i sve tako redom, na poslednju se ne stavlja margarin.

Razviti što tanje. Seći na 25 trouglova.

Na svaki trougao staviti prstohvat rendanog sira i uviti u kiflicu.

Pleh obližiti papirom za pečenje i ređati kiflice i ostaviti ih još pola sata da narastu.

Premazati ih sa dva umućena belanaca po želji posuti susamom.

Peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata