C Slatka tradicija

Sastojci
600- 700 g brašna
1 C suvi kvasac
1 kašika šećera
1,5 kašičica soli
200 ml toplog mleka
2 jaja
1 belance
5 kašika ulja
1 žumance za premazivanje
otopljeni margarin za premazivanje loptica za pogaču

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Lisnata pogača

Prelepog izgleda i još lepšeg ukusa. Deca je obožavaju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posebnu činiju staviti toplo mleko, šećer i suvi C kvasac. Ostaviti da kvasac nadođe.

U vanglu prosejati 600 g brašna, staviti so, 2 jaja, belance, 5 kašika ulja i zamesiti testo sa nadošlim kvascem. Zamesiti mekano testo.

Testo treba izraditi da ne bude lepljivo. Staviti u vanglu da nadođe.

Kada je testo nadošlo, podeliti ga na 13 približno jednakih delova. Ovih 12 delova razvijati oklagijom kore veličine manjeg tanjira i svaki deo tj.koru premazivati otopljenim margarinom.

Razvijenu i premazanu koru zaseći do polovine, do centra, a onda je urolati. Dobija se testo u vidu korneta.

13-ti deo oblikovati u lopticu i staviti u sredinu tepsije vel. prečnika 30 cm. Oko ove loptice slagati kornete jedan pored drugog sa vrhovima okrenutim prema sredini pogače.

Pogaču pokriti salvetom i ostaviti je da nadođe.

Kada je pogača nadošla, celu premazati umućenim žumancetom sa kašikom mleka i posuti susamom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata