C Slatka tradicija

Sastojci
200 g belog brašna
600 g speltinog brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
180 g kisele pavlake
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300 ml mleka
1 jaje
1 belance
1 kašika C suvog kvasca ili 40 g svežeg
3 kašike ajvara
po želji malo obarene blitve i kačkavalja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Leskovačke kiflice

Mekane, hrskave i veoma ukusne kiflice.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlako mleko sipamo C suvi kvasac, šećer, so i brašno, pa kada proradi C suvi kvasac, nakon nekih deset minuta sve to sipamo u veći sud u kom nam je vec speltino brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Dodamo i jaje i belance, ulje i ajvar, pa zamesimo testo. U toku mešenja dodamo pavlaku i zamesimo glatko testo.

Ostavimo da odmori oko sat vremena, premesimo još jednom i onda podelimo na dva dela.

U testo može da se stavi i seckana prethodno na kratko obarena blitva.

Razvučemo kore i sečemo za kifle.

Urolamo kifle i tad uključimo rernu. Peku se oko 40 minuta na 200C.

Kifle se mogu puniti kačkavaljem ili ajvarom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata