C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
350 ml vode
1 kesica C suvog kvasca
7 g šećera
10 g soli
50 ml ulja

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lepinje

Predivne mekane lepinje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplu vodu dodati C suvi kvasac, šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti par minuta.

Dodati ulje, soli i preostalo brašno i zamesiti testo. Testo će biti malo lepljivo, ali tako treba da bude.

Premazati ga uljem, staviti foliju, pokriti i ostaviti da nadolazi 45 minuta.

Nadošlo testo podeliti na 6 delova i praviti lepinje, pobrašniti ruke kako bi bilo lakše i stavljati u pleh, na pek papir koji smo takođe pobrašnili.

Posuti malo brašna i preko lepinjica i ostaviti ih da nadolaze još nekih 20-tak minuta.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C 15-20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo je dosta mekano prilikom pravljenja lepinjica, ruke pobrašniti kako bi vam bilo lakše.