Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Lepinje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U toplu vodu dodati C suvi kvasac, šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti par minuta.
Dodati ulje, soli i preostalo brašno i zamesiti testo. Testo će biti malo lepljivo, ali tako treba da bude.
Premazati ga uljem, staviti foliju, pokriti i ostaviti da nadolazi 45 minuta.
Nadošlo testo podeliti na 6 delova i praviti lepinje, pobrašniti ruke kako bi bilo lakše i stavljati u pleh, na pek papir koji smo takođe pobrašnili.
Posuti malo brašna i preko lepinjica i ostaviti ih da nadolaze još nekih 20-tak minuta.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C 15-20 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Testo je dosta mekano prilikom pravljenja lepinjica, ruke pobrašniti kako bi vam bilo lakše.