C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml mleka
1 dl vode
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
3 kašike ulja
500 g brašna
Za premaz pogačica:
1,5 dl vode
1 kašičica C suvog kvasca
1/2 kašičice šećera
1/2 kašičice soli
1 kašika ulja
100 g pirinčanog brašna

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Leopard pogačice

Em lepe, em ukusne!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da malo odstoji.

Kad testo nadođe, podeliti ga na 10 delova i od svakog dela oblikovati lopticu, staviti na pleh obložen papirom ili podmazanu tepsiju Ostaviti da odstoje oko 10 minuta, pa premazati premazom.

Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno.

Pogačice posle stajanja od desetak minuta premazati ovom sjedinjenom smesom.

Ostaviti da stoje još desetak minuta i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko trideset minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata