C Slatka tradicija

Sastojci
150 ml vode
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
300 ml mlakog mleka
1 jaje
100 ml ulja
1 kašika soli
600-700 g brašna
Za premaz i filovanje testa:
200 g maslaca
1 jaje
200 g krem sira
po potrebi susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Kupus trouglovi sa krem sirom

Mekani, neodoljivi i veoma ukusni! Pravi izbor za doručak, večeru i koktel posluženje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toploj vodi sipati kvasac, dodati šećer. Izmešati. Dodati umućeno jaje, mlako mleko i ulje.

Postepeno dodavati brašno, posoliti. Umesiti mekano testo koje se ne lepi. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela. Oblikovati jufke. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Umutiti mikserom jaje i maslac. Po ukusu mozete posoliti. Od smese odvojiti punu kašiku da bi se premazali pre pečenja.

Uzeti jednu jufku i rastanjiti. Premazati polovinom smese od maslaca i jaja. Preko premazati krem sir (100 g).

Urolati testo. Rolat iseći na trouglove. Staviti na pleh obložen pek papirom.

Na svaki trougao premazati komad maslaca i posuti susamom. Postupak ponoviti sa drugom jufkom.

Ostaviti da odstoje 15 minuta zatim ih peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minita.

Pečene kupus trouglove prekriti krpom da se prohlade. Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata