Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Kupus trouglovi sa krem sirom
Sastojci
150 ml vode
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
300 ml mlakog mleka
1 jaje
100 ml ulja
1 kašika soli
600-700 g brašna
Za premaz i filovanje testa:
200 g maslaca
1 jaje
200 g krem sira
po potrebi susam
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 10 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U toploj vodi sipati kvasac, dodati šećer. Izmešati. Dodati umućeno jaje, mlako mleko i ulje.
Postepeno dodavati brašno, posoliti. Umesiti mekano testo koje se ne lepi. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela. Oblikovati jufke. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Umutiti mikserom jaje i maslac. Po ukusu mozete posoliti. Od smese odvojiti punu kašiku da bi se premazali pre pečenja.
Uzeti jednu jufku i rastanjiti. Premazati polovinom smese od maslaca i jaja. Preko premazati krem sir (100 g).
Urolati testo. Rolat iseći na trouglove. Staviti na pleh obložen pek papirom.
Na svaki trougao premazati komad maslaca i posuti susamom. Postupak ponoviti sa drugom jufkom.
Ostaviti da odstoje 15 minuta zatim ih peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minita.
Pečene kupus trouglove prekriti krpom da se prohlade. Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko!
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs