C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna mekog
250 g margarina
200 g kisele pavlake
2 žumanca
1 C prašak za pecivo
1 kvasac
malo mleka
2 kafene kašičice soli
žumance za mazanje
kim, susam, krupna so za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasenka

Kumine pogačice

Vrlo ukusne, izdašne pogačice. Prikladne za razne prilike, uz pivo, vino, mlečne proizvode.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6-8 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U malo mleka razmutiti kvasac, dodati C prašak za pecivo, žumanca.

Dodati razmućen margarin sobne temperature, pavlaku i dodavati postepeno brašno u koje je umešana so.

Zamesiti, istresti na pobrašnjenu površinu, razvući na 1-1,5 cm debljine i vaditi pogačice.

Odozgo mazati žumancem, zaseći po dve linije unakrst, posuti kim ili susam i krupne soli.

Peći u zagrejanoj rerni na 200-250°C dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata