C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg belog brašna
300 g kukuruznog brašna
1,5 kašika soli
2 kašičice šećera
100 ml ulja
1 kašika sirćeta
1,5 kesica suvog C kvasca
2 jajeta + 1 jaje za premazivanje
1 čaša kiselog mleka
toplo mleko po potrebi
250 g margarina
sir ili džem za punjenje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kukuruzno pecivo

Mekano testo, koje osvaja na prvi zalogaj.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Najpre pomešati 3 kašike belog brašna sa 100 ml mlakog mleka, 2 kašičice šećera i 1,5 kesicom suvog C kvasca. Ostaviti na toplom oko 10 minuta.

U vanglu staviti belo i kukuruzno brašno, dodati so i rukom izmešati. Napraviti udubljenje u koje dodamo ulje, sirće, 2 jajeta i čašu kiselog mleka. Dodati aktivirani kvasac.

Dodati toplog mleka po potrebi i zamestiti mekše testo.

Ostaviti da stoji oko 1h.

Premesti testo i napraviti 25 loptica.

Svaku lopticu oklagijom razviti po dužini, ali malo i po širini. Na početak staviti sir ili džem/krem, preklopiti jednom toliko da se fil prekrije, ostatak testa zaseći nožem, pa urolati.

Ponoviti postupak sa ostalim lopticama. Ostaviti da stoje 20-tak minuta, premazati umućenim jajetom i odozgo staviti rendani margarin.

Peći na 220°C u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odmah nakon pečenja, rolnice prekriti kesom, pa krpom.
Možete da ih pravite u slatkoj ili slanoj varijanti.
Ukoliko se pravi slatka varijanta, pečeno pecivo posuti C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.