C Slatka tradicija

Sastojci
8 komada listova kora za pitu
4 komada jaja
1 kašičica sitne morske soli
1 kesica C Praška za pecivo
100 ml maslinovog ulja
100 g C Griza pšeničnog
200 ml jogurta
6 komada briketa zamrznutog spanaća

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Sneško domaćica

Kuglof pita sa spanaćem

Pripremite ukusni slani kuglof sa spanaćem.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U silikonski kalup za kuglof stavite dve kore ali tako da prelaze ivice. Stavite kalup na pleh od rerne i uključite da se rerna zagreje na 200 C stepeni, dok pravite pitu.

Za fil u odgovarajuću posudu izlomite jaja, dodajte sitnu morsku so, prašak za pecivo i maslinovo ulje. Sve ovo ručno umutite u homogenu smesu.

Dodajte pšenični griz i promešajte.

Sada u ovu smesu sipajte jogurt i sve dobro ujednačite.

Zamrznute brikete spanaća prelite sa malo vode i ostavite par minuta da malo otpuste, ali da vam ipak ostanu i komadi.

Svaku koru malo zgužvajte i umočite u smesu od jaja, jogurta i griza. Složite ih u već pripremljen kalup za kuglof.

U sredinu svake kore ubacite po jedan briket, 6 komada, sa razmakom. Prelijte ih sa malo smese pa zatvorite korama, koje ste ostavili preko kalupa.

U ostatak smese dodajte spanać, koji ste pomoću cediljke ocedili od viška vode. Izmešajte i ovim prelijte kuglof - pitu. Nožem malo probušite kore i povucite prema gore, da sve lepo legne.

Ovako pripremljen slani kuglof stavite u zagrejanu rernu, smanjite temperaturu na 170 C stepeni, sa toplim vazduhom, i pecite oko 60 minuta.

Pita - kuglof je gotova kada se odvoji od ivica i lepo porumeni.

Izvadite je iz rerne, stavite veliki tanjir preko i prevrnite. Skinite kalup i ostavite pokrivenu da se ohladi.

Kuglof - pitu isecite i poslužite uz jogurt ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata