C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1 kg brašna
1 kesica C suvi kvasc
2 kašičice soli
5 kašika ulja
1 jaje
250 ml mleka
250 ml vode
250 g margarina za premazivanje
Nadev:
150 g suvog vrata
150 g sitnog sira
1 belance
Za premaz:
1 jaje
1 žumance

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kroasani sa suvim vratom i sirom

Za mirisno dobro jutro.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kvasac potopite u pola šolje toplog mleka, sa kašičicom šećera i brašna, ostaviti da nadođe.

Zatim od brašna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.

Kada testo nadođe, izvadite ga na pobrašnjenu površinu i podeliti na dve veće jufke. Zatim svaku jufku podelite na 8 loptica (jufkica), svaku razviti u okruglu koru i premazati margarinom (koji je stajao na sobnoj temperaturi, da se razmekša) i ređati po 8 kora jednu preko druge (poslednju koru ne premazivati).

Tako dobijamo na dva mesta po 8 kora, pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju bar 20 minuta. Rastanjiti prvo jednu naslaganu gomilicu testa od 8 kora u veliku okruglu koru i podeliti najpre na 4 dela, a svaku četvrtinu još na 5-6, da dobijemo 20-24 trouglića, kiflica.

Na svaki trouglić, kiflicu staviti po parče suvog vrata i fil od sira i belanca. Zaviti kiflice sa nadevom i poredjati u pleh obložen pek papirom.

Postupak ponoviti i sa drugom naslaganom gomilicom testa od 8 kora.

Kiflice pokriti platnenom salvetom ili čistom krpom i ostaviti da odmaraju 1 sat.

Zatim premazati umućenim jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 220 C, dok fino ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kroasane možete napraviti, kada za to imate vremena i staviti u zamrzivać i peći po potrebi.