C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
600 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
1 jaje
250 ml mleka
50 ml ulja
150 g margarina
Za nadev:
250 g sira
Za premazivanje:
1 žumanac
malo ulja
susama po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Kroasani sa sirom

Za sve one koji uživaju u najlepšim domaćim pecivima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac razmutiti u malo toplog mleka zajedno sa po 1 kašićicom šećera i 1 kašićicom brašna. Ostaviti da nadođe.

Brašno prosejati, pa mu dodati nadošli kvasac, jaje, ulje, preostalo mleko i malo soli. Umesiti glatko testo.

Odmah ga podeliti na 10 loptica približno jednake veličine. Ostaviti ih da odstoje oko 20- 30 minuta.

Margarin penasto umutiti. Nakon što je testo malo odmorilo, svaku lopticu razviti u krug prečnika oko 15-tak cm.

Slagati ih jednu na drugu, a između premazivati margarinom (prve četiri naslagane, peta se ne premazuje, nju je potrebno samo malo nauljiti po površini).

Isti postupak ponoviti i sa preostalih pet loptica.

Prvi deo testa razvući u što tanju koru i podeliti na 12 delova (može i manje, ako želite manje kroasane). Na svaki deo testa staviti pomalo nadeva od sira i uviti u kiflicu.

Krajeve obavezno zatvoriti kako fil ne bi iscurio. Isti postupak ponoviti i sa drugim delom testa.

Kroasane poređati u pleh obložen pek - papirom. Ostaviti da odstoje oko pola sata i još malo nadođu.

Zatim ih premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata