C Slatka tradicija

Sastojci
2,5 dl jogurta
3,5 dl mleka
3 jajeta
3 kašičice soli
oko 1 kg brašna
1 kašičica šećera
1 margarin
malo ulja
jaje, susam, kim
C suvi kvasac

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Kroasani

Fini, mekani, hrshavi, ma predivni, sutradan jos lepši..

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 36 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Razmutiti kvasac u toplom mleku, kad nadođe zamesiti sa ostalim sastojcima.

Ostaviti da nadođe, potom testo podeliti na 8 jufkica, ostaviti malo da odmore.

Zatim svaku jufkicu rastanjiti na krug veličine tanjira, i slagati jednu na drugu, između narendati zaleđeni margarin i tako do kraja, poslednju premazati uljem.

Ostaviti da odmori, potom testo razvući što se može tanje, iseći ga i zavijati kroasane, premazati jajetom i posuti susamom ili kimom.

Peći na 250°C dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti uz jogurt.