C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml vode
1 C suvi kvasac
200 ml pavlake
2 jaja + 1 za premazivanje
1 kg brašna
1 margarin
1 C prašak za pecivo
soli po ukusu
susam za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Kroasani

Ukusno brzo i ne zahtevno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 30 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Mlaku vodu preliti preko kvasca da se podigne, dodati pavlaku, jaja, soli i brašna.

Umesiti dodavajući brašna sa C praškom za pecivo da se dobije fino testo.

Podeliti ga u 5 lopti.

Razviti prvu, preko nje narendati margarin, pa drugu i tako do kraja.

Razviti na debljinu malo manju od 1 cm, seći u trouglove i motati kroasane.

Poređati u tepsiju i ostaviti da narastu, premazati jajetom i posuti susamom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata