Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Kroasani
Sastojci
300 ml vode
1 C suvi kvasac
200 ml pavlake
2 jaja + 1 za premazivanje
1 kg brašna
1 margarin
1 C prašak za pecivo
soli po ukusu
susam za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: oko 30 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Mlaku vodu preliti preko kvasca da se podigne, dodati pavlaku, jaja, soli i brašna.
Umesiti dodavajući brašna sa C praškom za pecivo da se dobije fino testo.
Podeliti ga u 5 lopti.
Razviti prvu, preko nje narendati margarin, pa drugu i tako do kraja.
Razviti na debljinu malo manju od 1 cm, seći u trouglove i motati kroasane.
Poređati u tepsiju i ostaviti da narastu, premazati jajetom i posuti susamom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs