C Slatka tradicija

Sastojci
800 g brašna T400
2/3 kesice C Suvog kvasca
40 g šećera
20 g soli
100 ml mleka
340 ml kefira
100 g + 100 g margarina
3 + 1 komada jaja
susam za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Kroasani

Kroasane vole svi pa tako i moji ukućani. Ovi su pravljeni sa kefirom, ispali su super i zato delim recept sa vama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 50 kroasana
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublju posudu sipati skoro svo brašno i suvi kvasac i promešati.

Dodati omekšali margarin, šećer, so, kefir,  jaja i mikserom, nastavci za testo, umesiti testo. 

Prvo mutite manjom brzinom a onda povećajte brzinu i mutite sve dok ne dobijete testo koje se ne lepi za posudu i ruke.

Dodajte u toku mućenja mleko ali postepeno jer ako dodate više tečnosti moraćete da dodate i još brašna da bi dobili testo odgovarajuće strukture.

Testo pospite sa malo brašna, pokrijte providnom folijom i ostavite da se udvostruči.

Naraslo testo izvadite na radnu površinu posutu sa malo brašna i lagano premesite testo.

Podelite testo na tri dela. Svako parče testa rukama oblikujte u loptu, a zatim oklagijom razvucite na 0,5 cm debljine.

Testo isecite na uske trouglove. U mom slučaju su prvi bili malo širi, a onda sam sekla na uže a duže trouglove, jer tako su lepši.

Uvijajte kroasane od šire strane prema špicu i slažite ih u pleh obložen papirom za pečenje, gde ćete završetak da okrećete prema dole da se nebi kroasani otvorili u toku pečenja.

Kroasane slažite sa razmakom jer će dodatno narasti dok se testo odmara i u toku pečenja.

Namažite ih umućenim jajetom i na svaki kroasan stavite mali komadić margarina i pospite susamom.

Sada uključite rernu da se zagreje na 200C stepeni, za to vreme testo će malo da naraste.

Stavite kroasane da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Pazite da se ne prepeku.

Pečene kroasane izvadite  iz rerne i ponovo ih premažite otopljenim margarinom.

Ostavite da se prohlade i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata