C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml mleka
10 g C suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 jaja
1 čaša kiselog mleka
1 kašičica soli
oko 1 kg brašna
250 g margarina
nadev po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kroasani

Najsavršeniji, vazdušasti, lisnati kroasani koje ste ikada probali.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 300 ml toplog mleka dodati jednu kašičicu šećera i kesicu C suvog kvasca sa dve kašike brašna. Ostaviti da se kvasac aktivira.

U brašno dodati 2 jaja, 1 čašu kiselog mleka i kašičicu soli. Dodati aktivirani kvasac i umesiti glatko testo srednje tvrdoće.

Ostaviti da testo naraste oko 40 minuta.

Kad je testo naraslo podeliti ga na dva dela, pa svaki deo na osam loptica.

Umutiti 250 g margarina sa 1 žumancetom.

Svaku od onih osam loptica razvući u koricu prečnika oko 25 cm, svaku osim osme premazati onim margarinom i slagati ih jednu preko druge.

To isto uraditi i sa drugih osam loptica.

Zatim oklagijom razviti koru debljine 6-7mm i seći kroasane željene veličine. Filovati ih po želji sirom, pica nadevom, pekmezom, eurokremom…

Pre pečenja ostaviti ih da stoje u plehu 40 min.

Slane premazati žumancetom i posuti susamom, slatke ne morate premazivati jer preko njih ide C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Od ovog testa možete praviti i slane i slatke kroasane. Ja pravim jednu tepsiju slanih, a drugu slatkih, pa ko šta voli!