C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna
200 g vode
200 g mleka
1 kesica C suvog kvasca
1,5 šoljica ulja
3 kašike šećera
2 kašičice soli
100 g margarina
200 g sira
1 žumance
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Kroasan kifle

Koktel pecivo pogodno kao toplo i hledno predjelo uz kanapee.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umesiti testo od brašna, tople vode, toplog mleka i C suvog kvasca, ulja, šećera i soli.

Umesiti 6 jufki, da odstoji 30 minuta. Svaku jufku premazati margarinom.

Ređati jednu na drugu i razvući testo, pa iseći na četvrtine, a svaku četvrtinu na 6 delova.

Staviti sir i urolati, premazati žumancetom, posuti susamom i peći u rerni 20 minuta na 200 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Plehove ne podmazujem uljem, nego margarinom, korice su mnogo mekše.