C Slatka tradicija

Sastojci
1 C suvi kvasac
1/2 l mleka
1 kašika soli
1/2 kašike šećera
2 jaja
mala čaša kisele pavlake
1 kg brašna
50 ml ulja
250 margarina
feta sir

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Kroasan feta

Nesto najlepše iz moje radionice.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rastopite kvasac sa 1 kašičicom šećera i brašna u 1/5 l mleka.

Dodajte jaje, so, šećer, pavlaku i na kraju brašno.

Mesiti dok testo ne postane glatko i ne lepi se za prste. U toku mešenja dodajte jos malo brašna po potrebi i na kraju ulja malo, kako bi testo još malo mešenjem odvojili sa vanglice, a i testo bude mekše.

Posuti sto brašnom i testo staviti i mesiti da se formira lepo velika jufka.

Podeliti je na 2 dela. Pa svaki deo na 4 jufkice. Svaku jufkicu premazati omekšalim margarinom, osim 4-tu poslednju.

Staviti na tacnu i prekriti streč folijom i staviti u zamrzivač da odložite kvasac da ne preraste. Tako i drugi deo.

Nakon sat vremena izvaditi iz zamrzivača, rastanjiti oklagijom u krug i podeliti na 4 dela i na svaki deo na 4 trougla, ako želite veće kroasane, a ako želite manje i na 5-6 delova svaku četvrtinu (kao što ja pravim). Punimo feta sirom svaki trougao i uvijamo. Ne štedite na filu.

Premazati jajetom i posuti semenke po želji. Ja posipam sa susamom i kimom.

Peći na 200°C 15-20 minuta, zavisi od rerne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada testo odstoji u zamrzivaču 1 h lakše je manipulisati sa njim. Kao pravo lisnato testo bude.