C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mlake vode
20 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog C kvasca
500 g brašna
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Kolačići od hleba, mekike

Testo za hleb, stvara čaroliju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlaku vodu staviti kašičicu šećera, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna.

Ostaviti da kvasac nadođe. U vanglicu stavite obavezno prosejano brašno dodajte kvasac, mlaku vodu, so i zamesite testo.

Ostaviti testo da naraste, rastanjiti ga i vaditi čašom modlom ili jednostavno isecite.

Ostavite 10 minuta da mekike nadođu ( u stvari kolačići od hleba).

U šerpu nasuti ulje ili mast i pržite mekike, odnosno kolačiće od hleba.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kod moje mame Mirjane one nisu mekike, to su kolačići od hleba. Zamesi hleba više nego što treba, a deo testa ostavi za kolačiće od hleba.
Znači svi sastojci su kao za hleb. Možete ih jesti za doručak kao glavno jelo, za ručak, užinu, večeru uz pekmez, paštetu, sir, postoji toliko varijanti. Sve je stvar ukusa i mašte.