C Slatka tradicija

Sastojci
300 g pire krompira
200 g tvrdog sira
10 g C kvasca
1 dl tople vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 dl kiselo mleko ili jogurt
1,5 dl ulja
oko 400 g brašna
1 celo jaje
1 belance
Za premaz:
1 žumance

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Kisela pita sa krompirom

Ova pita će vam ulepsati svako jutro.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplu vodu razmutiti C kvasac sa šećerom i kašićicom brašna pa ostaviti da malo nadođe.

Zatim u to dodati ulje, kiselo mleko ili jogurt, jedno jaje i 1 belance, pire i izdrobljeni sir.

Žicom umutiti testo postepeno dodavajući brašno. Testo treba da bude meko, da lako otpada sa kašike.

Potom ostaviti da odstoji pokriveno pola sata. Podmazati tepsiju (br.28) sa malo masti ili ulja i posuti brašnom.

U tepsiju kašikom stavljati testo sa malo razmaka između ostaviti pokriveno da raste još 20 minuta.

Odgore premazati žumancem.

Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata