0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
300 g pire krompira
200 g tvrdog sira
10 g C kvasca
1 dl tople vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 dl kiselo mleko ili jogurt
1,5 dl ulja
oko 400 g brašna
1 celo jaje
1 belance
1 žumance
U toplu vodu razmutiti C kvasac sa šećerom i kašićicom brašna pa ostaviti da malo nadođe.
Zatim u to dodati ulje, kiselo mleko ili jogurt, jedno jaje i 1 belance, pire i izdrobljeni sir.
Žicom umutiti testo postepeno dodavajući brašno. Testo treba da bude meko, da lako otpada sa kašike.
Potom ostaviti da odstoji pokriveno pola sata. Podmazati tepsiju (br.28) sa malo masti ili ulja i posuti brašnom.
U tepsiju kašikom stavljati testo sa malo razmaka između ostaviti pokriveno da raste još 20 minuta.
Odgore premazati žumancem.
Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
U toplu vodu razmutiti C kvasac sa šećerom i kašićicom brašna pa ostaviti da malo nadođe.
Zatim u to dodati ulje, kiselo mleko ili jogurt, jedno jaje i 1 belance, pire i izdrobljeni sir.
Žicom umutiti testo postepeno dodavajući brašno. Testo treba da bude meko, da lako otpada sa kašike.
Potom ostaviti da odstoji pokriveno pola sata. Podmazati tepsiju (br.28) sa malo masti ili ulja i posuti brašnom.
U tepsiju kašikom stavljati testo sa malo razmaka između ostaviti pokriveno da raste još 20 minuta.
Odgore premazati žumancem.
Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.