burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Kisela pita sa krompirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

300 g pire krompira

200 g tvrdog sira

10 g C kvasca

1 dl tople vode

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

2 dl kiselo mleko ili jogurt

1,5 dl ulja

oko 400 g brašna

1 celo jaje

1 belance

Za premaz:

1 žumance

Kisela pita sa krompirom

Koraci pripreme

U toplu vodu razmutiti C kvasac sa šećerom i kašićicom brašna pa ostaviti da malo nadođe.

Zatim u to dodati ulje, kiselo mleko ili jogurt, jedno jaje i 1 belance, pire i izdrobljeni sir.

Žicom umutiti testo postepeno dodavajući brašno. Testo treba da bude meko, da lako otpada sa kašike.

Potom ostaviti da odstoji pokriveno pola sata. Podmazati tepsiju (br.28) sa malo masti ili ulja i posuti brašnom.

U tepsiju kašikom stavljati testo sa malo razmaka između ostaviti pokriveno da raste još 20 minuta.

Odgore premazati žumancem.

Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kisela pita sa krompirom

Koraci pripreme

U toplu vodu razmutiti C kvasac sa šećerom i kašićicom brašna pa ostaviti da malo nadođe.

Zatim u to dodati ulje, kiselo mleko ili jogurt, jedno jaje i 1 belance, pire i izdrobljeni sir.

Žicom umutiti testo postepeno dodavajući brašno. Testo treba da bude meko, da lako otpada sa kašike.

Potom ostaviti da odstoji pokriveno pola sata. Podmazati tepsiju (br.28) sa malo masti ili ulja i posuti brašnom.

U tepsiju kašikom stavljati testo sa malo razmaka između ostaviti pokriveno da raste još 20 minuta.

Odgore premazati žumancem.

Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept